A lakosság minden évben egyszer veheti igénybe egy előre meghatározott időpontban az ingyenes lomtalanítási szolgáltatást. A lomtalanítás célja az, hogy a lakók meg tudjanak válni a háztartásokban keletkezett nagyobb méretű hulladékoktól, vagy épp a már nem használatos tárgyaktól. A hatóságok körzetekre osztják fel a lomtalanítási területeket, így ez biztosítja azt, hogy egy kisebb területről az adott időben nagy erőkkel el tudják szállítani a kikészített lomokat. Így ennek köszönhetően rövidebb ideig okoz a kikészített lomok kellemetlenségeket.


A Fővárosi Közterület Fenntartó Nonprofit Zrt. évente meghirdet a lakosok számára egy egyszeri ingyenes lomtalanítást, ami előre meghatározott időpontban kerül sorra. Egy ilyne lomtalanítás következtében a lakásoknak lehetőségük van arra, hogy a háztartásokban keletkezett nagydarabos hulladékoktól, amikre már nincsen szükségük megváljanak. Az FKF Nonprofit Zrt. a területeket különböző körzetekre osztották fel, ami így biztosítja azt, hogy mindig egy kisebb területre koncentrálódjanak a munkatársak és a kikészített lomokat könnyen be tudják gyűjteni. Így a kikészített lomok csak rövidebb ideig okoznak kellemetlenségeket az embereknek. Viszont nemzeti valamint vallási ünnepekkor a társaság munkatársai nem dolgoznak, így ehhez igazodva adták meg a lomtalanításra az időpontokat. A felhívás célja, hogy mindenki időben tudjon értesülni a megrendezett lomtalanításról.


A vegyszeres parlagfűirtás alkalmazásának első lépése, hogy a parlagfüvet először fel kell ismerni. A parlagfüvet sokszor összetévesztik a fekete vagy fehér ürömmel. Sajnos azt kell mondani, hogy a parlagfű a harc ellenére rendkívül gyorsan terjed és sajnos a rendszeres irtások is nehezen tudnak neki gátat vetni, sőt szinte sehogy. A parlagfű magja nagy számban képes várakoznia a földben, ezért olyan nehéz elbánni vele és ez nagyban megakadályozza a hatásos védekezést.


A kert gondozása nagyon fontos és ilyen esetben sok ember szerel be egy öntözőrendszert, ami nagyban segíti a kert körüli munkát, hiszen az öntözőrendszer lehet automata vagy manuális is. Egy automata öntözőrendszert be lehet állítani úgy, hogy bizonyos időközönként azaz periodikusan öntözze az adott területet. Az öntözőrendszer telepítés, a helyének a megtervezése nagyon fontos, hiszen olyan helyre kell telepíteni, hogy minden növényt vagy öntözendő területet el tudjon könnyen érni.


A kertgondozás, fakivágás, fűnyírás, fűkaszálás otthon, házilag is megoldható, az esetek többségében. Erre a magyar lakosság döntő része rá is kényszerül, ugyanis ismerjük a jelen gazdasági helyzetet. a munka mellett, család mellett  nagyon kevés ideje, és ereje van az embernek ahhoz, hogy még egy kertépítésbe is belekezdjen. leggyakrabban már az is siker, ha legalább rendezett, és tiszta lesz a porta, a az udvar, illetve a kert. Sok esetben sajnos még eddig sem jut el az ember. Számtalan rendezetlen, gazos, lomos telket, udvart lehet látni, ha az ember végig megy egy-egy utcán. Még rosszabb a helyzet, ahol idős, beteges emberek élnek, ugyanis nekik sokszor a legegyszerűbb mozdulatok is nehezükre esnek. Hogyan oldható meg egyszerűen a kertgondozás, fakivágás, fűnyírás, fűkaszálás otthon, házilag? Néhány tanács.


A fakivágás magánterületen, és közterületen nem egyformán folyik le, ugyanis a két féle terület külön elbírálás alá esik. Sokan azt gondolják, hogy nincs különbség a két területen történő fakivágás között. Az nyilván köztudott, hogy a világon folyamatosan csökken a zöldterületek, és azok között is első sorban az erdők területének a nagysága. Nem kivétel ez alól Magyarország sem, ezért a törvény rendelkezik a fák kivágásának feltételeiről. A törvény természetesen a közterületen elhelyezkedő fákat védi leginkább, ugyanis a magánterületen lévő fák sorsásról a tulajdonos maga dönthet. Főleg a városokban fontos, hogy a fákat megóvják, mert a városok levegője eleve szennyezettebb, mint a falvaké. A fák egy-egy város tüdői. Ezek után nézzük meg, hogyan is történhet fakivágás magánterületen és közterületen.

Ezért válasszon minket!

 

  • A Goldengarden egy korrekt és megbízható kertépítő és kertgondozó csapat!
  • Árainkat minden esetben alacsonyan tartjuk!
  • Munkánkat a lehető leggyorsabban és legalaposabban végezzük el!
  • Munkáinkra teljesítési és minőségi garanciát vállalunk!
  • A felmérését, árajánlat adást díjmentesen vállaljuk, amennyiben a feladatot ránk bízza!
  • Nekünk nem számít a méret, ezért kisebb és nagyobb feladatokkal kapcsolatban is megkereshet