A kertgondozás, fakivágás, fűnyírás, fűkaszálás otthon, házilag is megoldható, az esetek többségében. Erre a magyar lakosság döntő része rá is kényszerül, ugyanis ismerjük a jelen gazdasági helyzetet. a munka mellett, család mellett  nagyon kevés ideje, és ereje van az embernek ahhoz, hogy még egy kertépítésbe is belekezdjen. leggyakrabban már az is siker, ha legalább rendezett, és tiszta lesz a porta, a az udvar, illetve a kert. Sok esetben sajnos még eddig sem jut el az ember. Számtalan rendezetlen, gazos, lomos telket, udvart lehet látni, ha az ember végig megy egy-egy utcán. Még rosszabb a helyzet, ahol idős, beteges emberek élnek, ugyanis nekik sokszor a legegyszerűbb mozdulatok is nehezükre esnek. Hogyan oldható meg egyszerűen a kertgondozás, fakivágás, fűnyírás, fűkaszálás otthon, házilag? Néhány tanács.


Kertgondozásnál arra ügyeljünk, hogy olyan kertet alakítsunk ki, amelynek a gondozásához szükséges befektetés, arányban van a lehetőségeinkkel. Magyarán amennyi időnk, erőnk, pénzünk van. Ültessünk olyan növényeket, amelyek kevés gondozást igényelnek, legyen a kert átlátható, szellős, nagyobb részén gyepes területtel. Olyan növényeket ültessünk, amelyeket ismerünk, tudunk szaporítani, ismerjük a víz igényét, tápanyagszükségletét, kártevőit, betegségeit, stb. Vigyázzunk arra is a kert kialakításánál, hogy ne igényeljen a gondozása speciális szerszámokat, drága gépeket, anyagokat, és így a kertgondos az alapvető, ismert szerszámokkal is megoldható legyen. Takarékoskodjunk a vízzel is, és próbáljuk összegyűjteni az esővizet. Sajátítsunk el egyszerű, praktikus fogásokat, amelyek révén kis erőfeszítéssel, és időbefektetéssel is rendezett kertünk lehet.

Fakivágásnál a kisebb fák kivágása nem okoz gondot általában. Inkább csak arra kell ügyelni, hogy munka közben ne okozzunk magunknak sérüléseket. Nagyobb méretű fák, illetve rossz helyen álló fák esetében már nagyobb odafigyelésre van szükség. Mielőtt hozzákezdünk több óvintézkedést is meg kell tenni. Meg kell néznünk, hogy a fa kidöntése esetén nincs-e útban valami, az anyagi károk elkerülése miatt. Továbbá gondoskodjunk arról, hogy megfelelő szerszámok álljanak rendelkezésünkre, amelyek használatát ismerjük is. lehetőség szerint ne egyedül kezdjünk a munkába, mert az csökkenti a balesetveszélyt. Legyen kéznél minden biztonsági eszköz, mint pl. kötél, védőkesztyű, sisak, szíjak, stb. Tervezzük meg a fakivágás folyamatát, és ne kapkodjunk.

Fűnyírás, és fűkaszálás esetén a legfontosabb a biztonságos, jó minőségű szerszám, illetve gép. A fűnyírógép, illetve fűkasza kiválasztása függ a nyírandó felület nagyságától. Más-más dologra kell odafigyelni a használat során, ha elektromos, és ha benzines eszközt, gépet használunk. Fontos, hogy a vágás megkezdése előtt nézzük át a területet, hogy ne maradjon a fűben nagyobb kő, vagy fém darab, drót, vagy más olyan tárgy, amely a gép sérülését okozhatja. Használjunk a munka során védőfelszerelést. Tartsuk be a géphez mellékelt használati utasításokat. Munka közben, ha lehet, ne legyen gyermek, vagy állat ma közelben.

Amennyiben segítségre, tanácsra van szüksége, számíthat ránk a Goldengarden csapatára. Keressen minket elérhetőségeinken, illetve olvassa honlapunkat.

goldengarden telefon

Ezért válasszon minket!

 

  • A Goldengarden egy korrekt és megbízható kertépítő és kertgondozó csapat!
  • Árainkat minden esetben alacsonyan tartjuk!
  • Munkánkat a lehető leggyorsabban és legalaposabban végezzük el!
  • Munkáinkra teljesítési és minőségi garanciát vállalunk!
  • A felmérését, árajánlat adást díjmentesen vállaljuk, amennyiben a feladatot ránk bízza!
  • Nekünk nem számít a méret, ezért kisebb és nagyobb feladatokkal kapcsolatban is megkereshet