A vegyszeres parlagfűirtás alkalmazásának első lépése, hogy a parlagfüvet először fel kell ismerni. A parlagfüvet sokszor összetévesztik a fekete vagy fehér ürömmel. Sajnos azt kell mondani, hogy a parlagfű a harc ellenére rendkívül gyorsan terjed és sajnos a rendszeres irtások is nehezen tudnak neki gátat vetni, sőt szinte sehogy. A parlagfű magja nagy számban képes várakoznia a földben, ezért olyan nehéz elbánni vele és ez nagyban megakadályozza a hatásos védekezést.


Ez az oka annak, hogy ahol megtörténik az irtás, ott a parlagfű szinte új életre kel és megint elfoglalja területet. A parlagfüves problémák ellen tehát a szervezett harc a leghatásosabb módszer. A parlagfű ellen úgy próbálnak küzdeni, hogy széleskörű felhívásokat tesznek közzé. Ez az egyetlen olyan allergiát okozó növény, mely irtásának elmulasztását komoly pénzbüntetés követheti.

A parlagfű irtását folyamatosan kell végezni, a növényt még virágzás előtt kell elpusztítani, hogy ne szórhassa virágporát. A gyomlálását nem szabad gyerekekre bízni, mert az erős pollenkoncentráció a levegőben kiválthatja a lappangó allergiát. A növénynek a közvetlen érintését kerülni kell.

A kaszálás nagyon kíméli a környezetet és nincs akkora anyagi vonzata sem, gyakran használják a parlagfű irtására. Minél előbb kell kaszálni a fiatal növényeket, ezzel elkerülni a teljes kifejlődést. A három kaszálás a biztos, ezért kell háromszor elvégezni, hogy a növény ne tudjon újra kihajtani. Gyomirtó szerek nélkül nem nagyon lehet megállítani a parlagfű terjedését ezért használni kell azokat.

Ezért válasszon minket!

 

  • A Goldengarden egy korrekt és megbízható kertépítő és kertgondozó csapat!
  • Árainkat minden esetben alacsonyan tartjuk!
  • Munkánkat a lehető leggyorsabban és legalaposabban végezzük el!
  • Munkáinkra teljesítési és minőségi garanciát vállalunk!
  • A felmérését, árajánlat adást díjmentesen vállaljuk, amennyiben a feladatot ránk bízza!
  • Nekünk nem számít a méret, ezért kisebb és nagyobb feladatokkal kapcsolatban is megkereshet